Werkkamergeluk

Geplaatst door op in Nieuws
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 5277
 • 2 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken
Van mijn ouders kreeg ik een mooi cadeau bij mijn afstuderen aan de Master Jeugdliteratuur aan de Universiteit van Tilburg. Geld om een blijvende herinnering van te kopen. Ik dacht dus meteen: een mooi kunstwerk voor aan de muur van mijn werkkamer! 
 
 
Maar dat uitkiezen is dan weer makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat ga je dan kiezen? Ik keek wat rond op websites en wanneer ik langs Kunstuitlenen en galeries liep, keek ik extra lang naar binnen. Best mooie dingen gezien maar niets waarvan ik dacht: “YES! Dit is hem!” En ik wist wel zeker dat het nieuw te verwerven kunstwerk dát gevoel moest oproepen. Ik zou direct weten wanneer ik het gevonden had, nu nog weten waar te zoeken. 
 
Ik kwam er niet uit en liet het onderwerp dus maar even rusten. Het heeft geen zin om zoiets af te dwingen. Ergens op een mooi ouderwets kacheltje in een donkere hoek van mijn brein zou het dan wel in een emaillen pannetje verder sudderen om ooit tot een mooi idee of plan te komen. 
 
En zowaar! Opeens popte er een idee in mijn hoofd omhoog waarvan ik me daarna niet meer kon voorstellen dat ik er niet eerder op gekomen was, het was zo vanzelfsprekend. Het zal wel aan de hectische tijd van afstuderen en de nasleep gelegen hebben… 
Ik wilde een originele illustratie uit een kinderboek. Natuurlijk! Dat past bij mij, mijn werk en mijn studie. Logisch! 
 
Volgende punt, welke illustrator dan? Een vrolijke vis van Mies van Hout? Een werk vol personages en grapjes van heldenduo Ingrid en Dieter Schubert? Iets van de prachtige gedetailleerde werken van Charlotte Dematons? Of juist een Superheldje van jonge ster Loes Riphagen? En toch was er eigenlijk maar 1 keuze mogelijk: iets uit Het Prinsenkind of Meisjes om te zoenen van Martijn van der Linden. Altijd al zulke mooie illustraties gevonden. 
 
Dus, aan de slag. Contact gezocht en gemaakt en vorige week zondag was het zover; met mijn ouders ging ik op bezoek bij Martijn van der Linden! Een uiterst vriendelijke en gezellige ontvangst met koffie en het bekijken van al het moois; van de zachtgrijze tekeningen uit Winterdieren tot de stevige wolf uit Roodkapje. En toen…. De Griel! Om te zoenen zo mooi! Een prachtige versierde vogel voor een boekenkast, hoeveel toepasselijker wil je het hebben? Sindsdien siert De Griel uit Meisjes om te zoenen mijn werkkamer. Werkkamergeluk! 
 
 
IMG 3584 Martijn Griel en Liselotte
0

Reacties

 • Conny zondag, 09 februari 2014 14:35

  Wat een fijn cadeau! Ook fijn dat je niet perse hoeft op te hangen :D

 • Marleen Schepers zondag, 09 februari 2014 14:51

  Lotje! wat leuk. en wat een prachtige illkustratie, van Martijn nog wel. (denk ik zomaar even aan Bologna...)
  Dit gaat vast heel goed werken vor jou, in je werkkamer! Veel (werkkamer)geluk!

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 16 oktober 2019 17:20

Copyright © 2013 Dessgevraagd | Realisatie: OnPole