Komkommertijd

Geplaatst door op in Nieuws
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 6020
 • 3 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Het is komkommertijd… Je kunt er in de winkel momenteel wel drie voor 1 euro krijgen, ze groeien goed. Verder staat de term voor een slappe tijd qua nieuws en handel. Op wereldschaal is daar deze zomer helaas geen enkele sprake van… Qua werk is het wel komkommertijd, het is heel erg rustig. Weinig mail, weinig telefoon, weinig opdrachten. Want hoewel ik als zp-er mijn eigen tijd kan indelen, beweeg ik natuurlijk wel met de schoolvakanties mee. Veel van mijn werk gaat immers over het basisonderwijs. Dus wat doet Dessgevraagd in deze komkommertijd?

Lezen natuurlijk! Want als leesbevorderaar moet je zelf goed bijblijven, vind ik, maar dat is in tijden van drukte niet altijd even gemakkelijk. En na het drukke voorjaar, zie vorige blog, volgt er straks gelukkig weer een reuze druk najaar. Dus gebruik ik deze komkommertijd om lekker veel te lezen.

Bijvoorbeeld de tiplijst van de jonge jury waarvan ik een deel nog niet gelezen had. En dan ook meteen de alternatieve lijst van John Schrijnemakers. Want over die twee lijsten wil ik straks met de diverse cursisten en studenten graag discussiëren.

Verder las ik wat tips van cursisten, bijvoorbeeld Otto-Jan zegt nee tegen lezen. Een duidelijke spin-off van Het leven van een loser qua stijl. En een grappige insteek voor de niet-lezende-jongens. Na mijn eerste ergernis over de overdreven Amerikaanse setting en de na-aperij vond ik het eigenlijk best een heel leuk boek. Wie weet krijgen we er jongens mee aan het lezen, dat zou nou fijn zijn!

En nu geniet ik eindelijk (het lag al maanden op de stapel…) in alle rust van het waanzinnig mooie boek van Jan Paul Schutten en Floor Rieder: Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Het is precies zo geweldig als ik hoopte en dacht dat het zou zijn. Complexe materie goed en grappig uitgelegd met even zo mooie illustraties. Ik sluit me volledig aan bij Susan Venings , Jaap Friso en Bas Maliepaard in deze. In de Kinderboekenweek wellicht een Gouden Griffel én een Gouden Penseel? Ik zou het ze van harte gunnen.

Fijne zomer, veel leesplezier!

0
Getagged in: Jeugdliteratuur

Reacties

 • Henriette Verbaarsschott dinsdag, 12 augustus 2014 10:48

  Hi Liselotte,
  Als leesbevorderaar binnen mijn eigen gezin ben ik op jouw blog gestuit. Lastig hoor, om jongens aan het lezen te krijgen!
  Is het niet 'Otto-jan zegt nee tegen lezen?'
  Groetjes, Henriette

 • Liselotte Dessauvagie zondag, 28 september 2014 19:55

  Beste Henriette,

  Dank voor je reactie, succes met jongens aan het lezen krijgen. Informatieve boeken zoals Waanzinnig om te weten zijn misschien ook nog een goede tip. En dank voor de titel-tip, je hebt gelijk en ik heb het meteen aangepast.

 • Wil Dessauvagie-van Rijn zaterdag, 30 augustus 2014 19:21

  Nou wat sneu helemaal geen reacties en de zomer is zowat voorbij.
  Na de vakantie lekker druk weer van start. Ik wens je een goed 'werk' najaar toe!

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 16 oktober 2019 16:01

Copyright © 2013 Dessgevraagd | Realisatie: OnPole