Hoog tijd voor een nieuw blog!

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 9378
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

Oei….. een website hebben is één ding, diezelfde website goed bijhouden een ander ding. In 2015 was het al behoorlijk stil op mijn blog omdat ik dat jaar iedere maand al een blog schreef voor de fijne website www.leesplein.nl Je kunt mijn stukken hier teruglezen. Ik schreef over alles wat me qua leesbevordering bezighield.

Nu houdt lezen en leesbevordering me ook in 2016 elke dag bezig, het is immers niet alleen mijn vak maar ook mijn passie. Erover bloggen lukte echter nog niet zo goed, het leven kwam er even flink tussendoor. Zo gaat dat soms. De Kinderboekenweek 2016 leek me een uitstekende aanleiding om de bloggewoontes weer op te pakken.

Deze Kinderboekenweek begon fantastisch met een gouden griffel voor Gips van Anna Woltz. Ein-de-lijk! Een welverdiende griffel wat mij betreft. Anna Woltz verstaat als geen ander de kunst om mooie, knap geschreven en geconstrueerde boeken te schrijven die voor kinderen fijn zijn om te lezen. Haar boeken zijn een mooie stap van belevingslezen naar meer literair lezen. Haar nieuwe boek Alaska is natuurlijk mijn Kinderboekenweekaanschaf. Alaska vertelt het verhaal van Sven en Parker. De laatste heeft net haar hond weg moeten doen vanwege de allergie van haar broertje, de eerste heeft nu juist die hond gekregen als hulphond voor zijn epilepsie. Het toeval wil dat Sven en Parker bij elkaar in de klas terechtkomen, brugklas 1B….

Ook kocht ik het geweldige prentenboek van Floor Rieder, Waar is Ludwig? Ik vroeg me direct af waar mijn gezellige huiskatten Ronja en Silke eigenlijk uithangen als ik even niet kijk…(en hoe de huizen van de buren er van binnen uitzien!).

Het geschenk Oorlog en vrienden van Dolf Verroen is prachtig. Beetje in dezelfde korte stijl als Slaaf Kindje Slaaf vertelt hij zijn eigen verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Hoe blijf je vrienden als de oorlog alles overhoop gooit?

Voorafgaand aan de Kinderboekenweek was ik eind september op bezoek bij het jubileumfeestje van de Bibliotheek op School. Een prettige dag vol enthousiaste sprekers om te vieren dat het concept in deze vorm al vijf jaar bestaat en reusachtig veel kinderen bereikt. Aan mij stelde men de vraag waarom lezen eigenlijk belangrijk is. Nu ja, da’s een inkoppertje natuurlijk! Mijn antwoord kun je hier bekijken. 

 

0

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 16 oktober 2019 16:49

Copyright © 2013 Dessgevraagd | Realisatie: OnPole