Bijgewerkt!

Geplaatst door op in Nieuws
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 7318
 • 3 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

 Zo, de hoogste tijd om de website bij te werken. Want de laatste blog is alweer van begin december vorig jaar en het nieuwe jaar is reeds twee maanden jong. In de tussentijd heeft Dessgevraagd natuurlijk niet stilgezeten. Integendeel zelfs. Druk met alles en nog wat geweest. O ja, en ik schreef blogs. Ja, niet hier. Voor leesplein.nl! Dit jaar ben ik gastblogschrijver voor het onderdeel Ouders & professionals van de website. Een reuze eer!

In mijn eerste blog vertelde ik over de geweldige dag die ik wederom met Aidan Chambers doorbracht. Hij gaf een hele dag les aan een schoolteam in Rijswijk en ik werd er weer wijzer van. En blij als altijd. Maar hij bracht me ook in verwarring. Want volgens hem moet de leerkracht een sturende rol hebben in wat kinderen lezen. Ja, dat snap ik wel maar hoe vrij is vrij lezen dan nog? Die vraag stelde ik me in mijn tweede blog voor leesplein. Over een onderwerp van maart moet ik nog nadenken. Misschien maar eens een keertje niet over Aidan ;-)

Hier dan toch nog wel heel even. Want begin januari kwam de film beschikbaar die Stichting Lezen maakte van de workshop die Aidan Chambers gaf in september aan 220 leesconsulenten, leescoördinatoren en andere geïnteresseerden. Dat was een leerzame middag en heel leuk om te mogen presenteren. Binnen een uur krijg je een goed beeld van zijn gedachtengoed en aanpak. Een aanrader. Evenals de lezing die hij voor de workshop gaf.

Tussen alle drukke bedrijven door ben ik ter ontspanning heerlijk aan het lezen. Ik ben gecharmeerd van de #boekperweek acties die begin van het jaar via Twitter en Pinterest opgezet werden. Het keurslijf was me echter iets te benauwend maar als ik mijn gelezen lijstje bekijk nu in week 10 kom ik er toch wel aan. Ik las bijvoorbeeld Eus van Ozcan Akyol. Niet mijn stijl maar wel intrigerend. Daarna las ik de Superheldentrilogie van Marcel van Driel achterelkaar uit. Poei, spannend! En ik las het ongelooflijk treurige verhaal van Juliette in Eén mens is genoeg van Els Beerten. Amai, in schoon Vlaams geschreven. Nu zit ik weer even fijn in de historische boeken. Het aangrijpende Oorlog zonder vader dat Martine Letterie over haar eigen vader schreef. En het interessante Keerzijde waarin diezelfde Martine Letterie een historisch verhaal verweeft met een hedendaags verhaal van Caja Cazemier. Ik leerde meteen nog een en ander over Aletta Jacobs. Ik las Achter de draad uit van Hans Kuyper. Over de Eerste Wereldoorlog, zeer leerzaam en mooi opgebouwd. Daarna las ik Stormvaart van Suzanne Wouda over de VOC-reizen. Weer van een heel andere orde was Latino King van Bibi Dumon Tak, ik griezel van zulke verhalen, gelukkig ver-van-mijn-bed-show…. En nu weer terug in de geschiedenis met Vrij! Van Bianca Mastenbroek. Dat boek per week gaat me zo wel lukken!

0

Reacties

 • gea woensdag, 04 maart 2015 19:45

  Leuk om weer te lezen, Liselotte!

 • W. Dessauvagie-van Rijn woensdag, 04 maart 2015 20:47

  Nou Lot fijn dat je weer op dreef bent. Go on. Proud!

 • Peter van D woensdag, 04 maart 2015 21:28

  Hé Dessgevraagd, je bent lekker bezig. Mooie boeken heb je gelezen. Wist je trouwens dat Chambers in oktober een pabo-tour gaat doen door Nederland?

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 16 oktober 2019 17:26

Copyright © 2013 Dessgevraagd | Realisatie: OnPole